OpslagstavlenSkanderborg fluebindertræf 2006

Tegningen er udført af Henrik Tørnquist til Skanderborg Fluebindertræf 2006. Den er underlagt loven om ophavsret og må ikke kopieres.


Igen i år blev fluebindertræffet afholdt i idylliske omgivelser i Dyrehaven i Skanderborg. 20 forventningsfulde fluebindere havde sat hinanden stævne, for at binde lidt fluer, udveksle erfaringer og løgnehistorier, smage på lidt skøn Skotsk whisky og for blot at nyde hinandens selskab.

Jeg havde varskoet start kl. 18.00 og efter at have sat fakler ved indgangen til skoven kom jeg frem og mødte der Folmer og Thomas, der allerede var mødt frem.

Vi fik fundet vore ting frem og gjort klar, til hvad der skulle blive vel nok årets hyggeligste begivenhed.

Da klokken nærmede sig 20 blev der hentet en god og lækker kineser buffet fra den lokale kineser restaurant. Nogen valgte at gå ombord i middagen mens andre bandt fluer, overalt blev der hygget og alle havde det rart.

Jeg fik lavet for få billeder, se hvad der er, der kommer forhåbentlig billeder fra flere af de øvrige deltagere, som så selvfølgelig bliver bragt her.

Lørdag aften holdt vi et møde gående ud på om der skal være et Skanderborg fluebindertræf 2007. Det skal der, blot skal der strammes lidt op på betalingsfrister og overholdelse af disse.

Fremtiden bliver altså at der bliver betalingsfrist 1. december 2006 for træffet i 2007. Det gælder at de der deltog i år har fortrinsret til pladserne, men at alle der indbetaler til tiden og mærker deres indbetaling med tydeligt navn kan deltage, så længe der er pladser.

Arrangementet gennemføres med 24 deltagere og der er plads til maksimalt 40 deltagere.

Der udsendes INGEN personlige invitationer og det er op til folk selv at sørge for at melde sig til. Når du har indbetalt 600,- Kr. på konto 7780 1341726 sender du mig en mail med navn og besked om din indbetaling samt din mail adresse, således at jeg kan sende program når den tid kommer. Arrangementet kommer til at ligge sent til næste år. For ikke at kollidere med Aalestrup Open 2007, er det blevet besluttet at Skanderborg Fluebindertræf 2007 afholdes i weekenden 16 -18. marts 2007.

  • Ingen personlige invitationer
  • 600,- Kr. indbetales på konto nr. 7780 1341726
  • Tilmeldingsfrist/seneste betaling er 1. december 2006
  • 16-18. marts 2007
  • Program fremsendes til de tilmeldte i januar 2007

Til næste år prøver vi med lidt forskellige temaer. Der bliver ikke tale om undervisning som sådan, men er der interesse blandt deltagerne, vil der blive demonstreret forskellige stilarter inden for fluebindingen.

Martin Bach og Tommy Kjærgaard står for de klassiske laksefluer, Martin binder selvfølgelig i hånden (jeg tror slet ikke han har et stik) Peter Terndrup binder hårvingede conehead-rørfluer i en meget flot og let stil, der bestemt er meget interessant. John Lind Rasmussen kan sikkert overtales til at binde en stil art af fluer hvortil der benyttes knyttede hårhackler. Flemming Harrishøj, der er ny på træffet, demonstrerer geddefluer med hjorte hårs hoveder. Jeg binder Speyfluer og New England streamere. Adam bikser garanteret med Spey og Dee fluer til praktisk fiskeri, Niels Verner Petersen binder tørfluer og nymfer. Og sådan har jeg nævnt nogen og glemt flere. Benyt jer af mulighederne, kom og sug viden til dig, men som skrevet, det er ikke et kursus eller symposium, der er blot mulighed for at trække på nogen af alle de kapaciteter der er til stede. Det er op til dig at gribe chancen.

 

 

Matin Bach, Fluebinder med speciale i klassiske laksefluer bundet i hånden, ingen i Danmark behersker dette håndværk som Martin.
 
 
 
Her er en stribe geddefluer bundet af Flemming Harrishøj, der deltog for første gang i år.
 
 
 
Glem ikke hyggen
 
 
 
 
 
 
 
Billedet her viser gamle kendinge såvel som nye deltagere, til højre Ejnar, i hjørnet ved siden af Gerhardt sidder Michael Andersen, bedre kendt som Michael Gartner, bag Michael, Folmer der ligeledes deltager for første gang.
 
 
 
Her er det så Niels Verner, i hjørnet Thomas Bebe der ligeledes er med for første gang.
 
Martin & Adam
 
Kim Christensen og Ejnar
 
John Rasmussen bandt fluer med hårhackler
 
 
 
Her Peter Terndrup til venstre forrest
 
Golden Jorra af Peter Terndrup
 
Fredag aften, men han nåede da at binde et par fluer
 
En koncentreret Kjærgaard
 
 
 
Wannabenisse Tørnquist og Gerhard eller slet og ret Nissen
 
 
 

Preben Kæseler

 

Personerne er svære at genkende, men prøv at kigge udenfor, det var rigtig koldt

 

 
 

Flemming i gang med en geddeflue

 

Kjærgaard var i gang med en Childers, mens han holdt pause, blev den udsat for hærværk

 

Her er John i færd med at knytte et hårhackle af elg-mankehår

 

 
 

En George F. Grant nymfe bundet af John

 

Hårhacklet er anvendt på denne fluetype