Opslagstavlen 

Opslagstavlen i september 2006


 

September måneds opslagstavle indeholder:

  • Alt for meget sol og alt for lidt regn
  • Lakseflue auktion i Norge
 

Søndag d. 24. September.

Jeg fik mail i går, fra Per Hansen, med en ordentlig opsang. Meget berettiget måske, for han skriver at jeg helt glemmer at beskrive naturens skønhed i øjeblikket, det er jo rigtigt. Fokus har nok været for meget på hvad jeg syntes er noget dårligt fiskeri.

Og Per har jo fuldstændig ret, hvordan kan man lukke øjnene for det skønne syn som det er at møde isfuglen, se når der er kommet nye svampe op, duggen der hænger i eddekoppespindende, hjorten der går på marken  i den tidlige morgen. Der er da også liv. Flemming Skovdal fortalte mig i går om masser af store fisk af vandet i Varde, han fortalte om den glade fisker der kunne hjembringe en fin lille laks.

Jeg har brugt et par aftner i Kongeåen, her er som tidligere nævnt meget lav vandstand, temperaturen er nede på 15 grader men der er sket det forunderlige at fiskene er begyndt at springe helt som i gamle dage. Det er i øjeblikket ikke noget særtilfælde at høre både 10 og 15 springende fisk på en aften. Og er man ihærdig nok er det da også muligt at få en fisk på krogen. Det beviste en yngre fyr, Brian den anden aften, da han fangede både en fin havørred på 3-4 kg og en laks. Sidstnævnte blev fanget lige før midnat. Frank Jensen fangede en fin blank havørred ligeledes omkring 3 kg, mens vi var et par stykker der derudover havde kontakt med fisk.

Min gode makker Adam der bor ovre på østkysten, sendte et billede i går, han havde fanget en havørred, der næsten var tykkere end lang, en fisk der var så flot, at den blev genudsat efter endt fight.

Det er da vist årets flotteste havørred

4,85 kg 72.5 cm lang og 45 cm i omkreds

Torsdag d. 21. september. Vejret er noget BIIIIB.

Tog en tur i Sneum å i går aftes. Vandstanden er lav, grøden enorm høj, solen er snart værre end i juli. Faktisk er det rigtig træls vejr at holde ferie i. Heldigvis tager jeg snart til Læsø. Jeg er så træt af det her vejr, kan vi snart få noget regn. Ja undskyld hvis jeg lyder deprimeret, er bare så træt af det her lortevejr. Fiskeriet er meget stille for tiden, dog lykkedes det Lasse (som har været her på siden flere gange med gode fisk) at fange en god laks i går, men på wobler. Den kom dog ud igen, da Lasse har hjembragt den fisk han må tage i Varde i år.

Nå heldigvis er denne elendige sæson snart overstået, og vi kan koncentrere os om fluebindingen. På forsiden kan det ses at jeg er begyndt at lægge mønsterbeskrivelser ud på forskellige rejefluer. Det fortsætter en tid endnu da mange af de små billeder endnu mangler en "bagside".

Den Artful Dodger der ligeledes er på forsiden, er en flue der skal på auktion i Norge. Den skal bruges i et projekt der hedder " elvene rundt Tronhjemsfjorden" Et projekt der bl.a. har Oddbjørn Midbø og Per Eikeset Knudsen som bagmænd. Jeg ved at man har inviteret forskellige Skandinaviske fluebindere til at deltage, og her fra Danmark er Martin Bach, Tommy Kjærgaard og undertegnede indbudt.

Mere om det senere, når arbejdet/auktionen skal til at i gang.

Tirsdag d. 19. september. Vejromslag.

Endelig blev det overskyet, og der er faldet ganske lidt regn. Åerne er lave og der er masser af fisk. Jeg har brugt de sidste to aftner i Kongeåen. Her springer fiskene overalt, så snart det er blevet mørkt, et enkelt hug her og der, men der trænger igen til friske fisk i åen, der kan jage lidt rundt med de gamle.

Den lave vandstand vanskeliggør fiskeri med synkeliner, men de er mulige at få til overfladen når man fisker med muddlerfluer.

Torsdag d. 14. september. Varmehelvedet ødelægger fiskeriet.

Jeg har været i Varde å de sidste dage. Tirsdag var der meget fine forhold, klart vand og i passende mængder. Fiskede ved mastesvinget hvor der var gode forhold.

Onsdag blev det en tur i de nye sving. Men der var ingen vand, absolut intet. Grøden der normalt har masser af vand over sig, lå helt blottet i solen. Om formiddagen havde jeg været ved Karlsgårde sø. Her stank der så forfærdeligt af gylle at jeg frygtede at det var kommet ud i søen. Men så hverken døde fisk eller beredskabskøretøjer, så det har det forhåbentligt ikke været. Den lave vandstand passer ellers meget godt med at værket er lukket ned, men jeg ved det ikke, for jeg var ikke dernede og kigge.

Det manglende vand gjorde at jeg valgte at køre til Kongeåen. Her var forholdende noget bedre. Klart vand, rigeligt af det og med god strøm. Desværre havde jeg taget synkeline med, og det duer altså bare ikke på det øverste af mejeri stykket i øjeblikket. Grøden står godt op i vandet hvorfor det er bedst med en flydeline. Hørte et par springende fisk i god størrelse, så måske det skal være stedet den næste tid.

Lørdag d. 9. september. Gode forhold.

Jeg er for hjemadgående, efter 14 dejlige dage på Læsø. En periode der har været kendetegnende ved masser af blæsevejr. Faktisk har det blæst så meget, at det ikke er blevet til noget fiskeri overhovedet. Det er så ikke helt sandt, for da jeg sidst kom til øen, så jeg en del makreller i havnen i Vesterø. De ville gerne følge fluen, men hugge, nej. Der var simpelthen ikke fart nok på fluen.

Dagene blev i stedet brugt i skoven, på jagt efter kantareller, som der er enorme mængder af. Men det er en helt anden historie, der ikke hører til her.

Hjemmefra fortælles der igen om fangster af både laks og havørred, efter en kortere stilleperiode.

Heldigvis har jeg nu næsten tre uger til fiskeri, hvilket så gerne skulle resultere i lidt flere nyheder, end der har været den sidste tid.

Claus Walter som nogen af jer måske husker fra skriverier sidste år, har lige været i telefonen. Han står på kanten af Kongeåen og vifter med et stankelben, det glæder jeg mig til at høre mere om, og det skulle da også gerne resultere i et par bækørreder og måske en stalling. Mere om det i morgen.