Opslagstavlen

 
 

Opslagstavlen i oktober 2007


 

Oktober måneds opslagstavle indeholder:

  • Laksen er fredet i Varde Å.

Onsdag d. 31. oktober. Exit 2007.

Så nåede vi årets sidste fiskedag i Sydvestjylland.  Alle vadehavsåerne stopper fiskeriet til midnat, med en enkelt undtagelse. I Kongeåen, på det øvre stræk har den lokale lystfiskerforening tilladt fluefiskeri efter stalling hele vinteren, men undersøg lige reglerne først. Det er oppe ved Vejen at det foregår, og så vidt jeg ved, kun for medlemmer.

Den næste tid kommer fangst rapporterne, og det bliver spændende at se, for mange har haft et rigtig spændende fiskeri i år. Flere spinne fiskere end fluefiskere har fået gode fisk på land.

Vi er også nået til den tid hvor der skal skues fremad. Vi har en lang vinter foran os. Vi tager hul på vinterens fluebindingskursus i Varde d. 7. november, et tilbud der gælder alle seniormedlemmer i Varde med lyst til fluebinding. Samtidig vil jeg nævne at der er sidste rettidige tilmeldingsfrist til Skanderborg Fluebindertræf 2008 i dag. Som det kan ses andetsteds, er der ved at være fyldt op, men vi har stadig enkelte ledige pladser tilbage.

På bindefronten kommer de sædvanlige events i Tyskland, men til foråret kommer et nyt show på banen. I april er der The German Fly festival på et slot i nærheden af Hamburg. Jeg skal derned og er så heldig at skulle binde sammen med Andy Weiss, Kristian Kuchelmeister og Sacha Pütz, så det kan jo kun blive hyggeligt.

Så har jeg tidligere nævnt at der er kommet en pressemeddelelse fra Holland, hvori der stod at The Fly Fair genopstår. Mener det er i maj, men det skriver jeg mere om når tiden nærmer sig.

Med afslutningen af denne måneds opslagstavle vil jeg ønske alle læserne en god vinter, håber at I får travlt ved stikkene og at I kan bruge nogle af de mange bindeinstruktioner der efterhånden er kommet på siden. Jeg holder på og satser på at nå 100 binde instruktioner før jul.

Skulle nogen af jer sidde inde med mønstre I mener kan være til gavn for andre eller som I trænger hjælp til at binde, kan I altid skrive og så skal jeg se om jeg kan hjælpe...


Mandag d. 22. oktober.

Jeg var en tur i Varde i går. Det skønne efterårsvejr trak mig til åen, både for et par billeder men også for at dyppe snøren en sidste gang for i år. Min gode makker Lundh havde været der dagen i forvejen, og havde listet to mindre havørreder af vandet.

Åen gik ellers med en fin vandstand og med temmelig klart vand, rigtig indbydende. Mødte et par enkelte andre der var ude for at få lidt frisk luft og nyde det gode vejr.

Der var masser af nyklækkede døgnfluer (Baetis Rhodani) og også mange vårfluer i mange størrelser. Åens småfisk havde travlt og de ringede overalt. Måske man skulle benytte en af disse gode lune eftermiddage til lidt stallingfiskeri i Grindsted Å.

Fredag d. 12. oktober. Laksen er fredet for i år i Varde Å.

Netop hjemkommet fra åen, hvor jeg mødte Bohnensack, fik jeg at vide at kvoten er opfisket for i år, og at laksen er fredet fra i aften d. 12/10. Kl. 24.00.

Der må altså ikke hjembringes flere laks fra Varde Å i år.

Dagen derude var rigtig dejlig i dag, der blev fanget to laks og forholdene var rigtig gode. Kommer med en historie lidt senere i aften.

 

Morgenen var lidt fugtig, og der var ikke de store tegn på en flot dag med masser af solskin. Det endte som bekendt sådan, og det var en rigtig dejlig dag, med masser af smilende folk langs åen. Fiskene viste sig som sædvanlig fra formiddagen, men de var lidt træge. Det var da også først efter kaffetid at der kom fisk på land. Der blev fanget en laks på 3,4 kg ved Hvide banke og en på godt 6 kg ved Vesterbæk.

Jeg var på tur med et par bekendte fra morgenstunden. Der blev hygget med rundstykker og frisklavet kaffe ved åen og siden hen varm middag. Endelig et par stemningsbilleder fra i går og i dag.
 

Afløbskanalen fra Karlsgårde værket

 

Skonager stykket i solskin

 

 
 

Her drikker vi morgenkaffe mens dagen stadig er grå

 

Middagsmad på teltpladsen