Opslagstavlen

 
 

 


Opslagstavlen i juli 2009
 

Juli måneds opslagstavle indeholder:

  • Endelig regnvejr 
  • Lav vandstand i sydvest
  • Gels Å fisker fortsat
  • Fluebindertræffet 2010

 


 

Tirsdag d. 28. juli. Har netop modtaget en besked fra Ryan, der lige er taget til Norge. For en tid siden fik han et par gold shrimps jeg havde bundet på rør, som han skulle prøve. Det gjorde han i formiddag, hvilket resulterede i en fin sommerlaks på godt 4 kg. Den kan altså et eller anden den flue... Se afsnittet med step by step instruktioner, eller kig på den nye side. Stort tillykke til Ryan i alt fald.

Mandag d. 27. juli. Jeg er netop kommet hjem fra en meget spændende oplevelse, der ikke inkluderede fiskeri. Har nemlig været en tur på Gudenåen i kano. Meget spændende at opleve vandet fra den side, det vil jeg bestemt anbefale andre at prøve.

Kom hjem i fredags og var en tur i Varde Å i lørdags. Foregående uges regnvejr havde gjort godt i åen, og vandstanden var en del højere end da jeg sidst var der. Der var syv fiskere på åen foruden mig og ingen hverken så eller hørte fisk, hvilket er lidt mærkeligt da der var masser af liv på stykket fredag aften.

Fra Thorkild har jeg endnu engang modtaget fine havørredbilleder fra Gelså. De skal lige en tur gennem billedbehandlingen, så kommer de på, snarest muligt.

Her på Læsø hvor jeg befinder mig i øjeblikket, fanges der mange hornfisk, makrellerne lader vente på sig, men er langs Jyllands østkyst. Især i Frederikshavn fanges der mange fisk i øjeblikket.

Onsdag er jeg sydpå igen, og håber så at kunne fortælle lidt om fiskeriet og forhåbentlig lidt fine fisk...

Mandag d. 13. juli. Så blev det dagen efter en skøn regnvejrsdag, som jeg brugte i Varde. Fortalte i går eftermiddag at der var gået hul på himlen. Det holdt på indtil sen aften. Det kunne ses på vandet, dels var det grumset og dels var der liv. Jeg ankom ved 20-tiden, riggede en-håndsstangen til med en flyde/synke 1 line og en blå barberflue (den kan ses på den nye side som mønsterbeskrivelse). Fiskede ca. 10 meter, fluen var knap gennemtrukket af vand, før hugget faldt. I kastet før var fisken i overfladen og markere og den huggede klokkerent da fluen kom ned over den igen. Den tog en kort tur nedstrøms, kom retur, lavede et stort spring lige ved siden af mig og så begyndte den at bore. Efter kort tid var den i overfladen og jeg kunne håndlande den. Begge kroge sad godt forankret i underkæben.

 

Nå, jeg foregriber begivenhedernes gang. Da jeg startede fiskeriet, stod der en fisker opstrøms, han kom ned til mig da jeg havde landet fisken. Han kunne fortælle om en stor laks, han havde fisket på et par dage. Umiddelbart efter skulle han nedstrøms for at hente de drenge han havde med ude at fiske. Lagde fisken op i bilen og returnerede til stykket opstrøms. Kunne dog ikke fiske kanten af med stangen og var for doven til at rigge to-håndsstangen til. Så dog yderligere en fisk i overfladen, oven for laksepladsen, men kunne som nævnt ikke komme til den.

Fortsatte fiskeriet nedover, hvor jeg igen mødte de andre fiskere. Fortalte om min oplevelse med den "øverste" fisk og tænkte så ikke mere over det. Ikke før ti minutter senere, måske et kvarter. Så kom de alle igen. Der var noget galt kunne jeg se, mest på måden den ene gik på. Det var der en rigtig god grund til, en vægtig grund kunne man sige.

 

Fisken blev fanget på en sort uldsok med blå flash. En af drengen fortalte om en lille havørred på 37 cm, samt en fisk på ca. 2½ kg dagen i forvejen. Så de er der. Godt der endelig er kommet lidt vand.

Søndag d. 12. juli. Hjemme igen og ude ved åen. Brugte fredag aften i GelsÅ, hvor der var helt stille. Har været i Varde Å de sidste to morgener. Fiskene rør på sig, samt de springer rundt omkring i åen. Vandstanden er meget lav, men alligevel går der fisk til biddet. Et par kano sejlere kunne fortælle om hvordan de havde set en fisker, fighte en stor fisk.

 

Et kig ned gennem Hvide banke

Solen blev dog hurtig rigelig og jeg fortrak derfor hjemover. Her i skrivende stund midt på eftermiddagen, er der gået hul på himlen og regnen vælter ned, så jeg må til åen igen i aften...

Mere nyt senere hvis der sker noget spændende.

Fredag d. 3. juli. Så er programmet for fluebindertræffet 2010 så klar at man kan melde sig til. Hvilket foregår på den nye side. Klik her for at komme til programmet.

Jeg har lavet en del ar bejde på den nye side, bl.a historien om dette års træf. Det kan ses både her og på den nye side.

 

Onsdag d. 1. juli.Tørke, sol og ingen vand.

Juli er stadig meget ny og er netop landet efter et par dages fiskeri i Gels Å. Her som alle andre steder i vores hjørne, er der ikke særlig meget vand, alligevel trækker fiskene op i de mørke timer, og er men heldig eller god nok, skal man nok fange en fin sommerhavørred, eller sågar en frisk flot laks.

Sådan en sendte Thorkild mig et billede af, mangler blot at gøre det klar, men følger snart...

Jeg har været ualmindelig meget på arbejde den sidste tid, aftnerne har dog været til at få gjort noget mere ved den nye hjemmeside. Der er efterhånden flyttet omkring 80 step by step instruktioner. De er rettet op med klar og tydelig tekst, så det skulle være muligt for de fleste at læse hvad jeg har skrevet.

Siden er langt fra færdig og der mangler stadig flere vitale ting som jeg håber Claus får rettet ind med tiden. Jeg vil dog fremhæve søgefunktionen, der gør det meget let at finde et specifikt mønster eller hvad man måtte have brug for at vide noget om.

Der er overført masser af fluer og med mønstre så man selv kan gøre dem efter.

Samtidig fører jeg opslagstavlen på begge sider, hvilket jeg fortsætter med indtil den nye side er helt oppe at køre og denne stoppes. Jeg lader den dog blive på nettet men foretager kun opdateringer af den nye side.

Overskriften på denne side skulle have indeholdt en historie fra Mörrum. Planen var at jeg skulle have været derover i mandags. Vejrudsigten er dog så ugunstig for en laksefisker som den næsten kan være. Vandet derovre har opnået badevandstemperatur lige som her, hvor de unge mennesker brugte åen som badevand.