Opslagstavlen

 
 

Opslagstavlen i juli 2007


 

Juli måneds opslagstavle indeholder:

  • Kongeåen eksploderet i fisk.
  • Stadig masser af vand.

Tirsdag d. 31. juli. Å-manden er i Ålbæk.

På min vej omkring nåede jeg en tur til Sneum Å ude i Ålbæk. Vandet er på vej ned, men stadig højt. Å-manden har opankret sine grødeklipper-både ved hovedvejsbroen i Ålbæk. Så der kan nok forventes en del drivende grøde, på den ydre del af åen de næste dage.

Mandag d. 30. juli. En meter over daglig vande.

Sådan må den rigtige overskrift for Kongeåen være. Kørte derned i går aftes for et par timers hyggefiskeri. Temmelig overrasket kunne jeg konstatere at være den eneste ved åen. Der dukkede dog to mere op. Nede ved åen, på stien hvor man normalt går tørskoet, er der i øjeblikket næsten trekvart meter vand. Det er dog rimelig klart og jeg er overbevist om at fisken nemt kan se fluerne. Jeg fiskede med en synke 3-4 line og kom ikke i bunden på noget tidspunkt.

Der bliver fanget godt med fisk rundt om, men det er på spinnegrej det meste foregår, så måske vi snart skal til at fiske med 2" messingrør.

Torsdag d. 26. juli. Rigeligt med vand i Varde.

"Har du husket din synke ni line" var det første Lars Isaksen spurgte om, da jeg kom til Hvide banke i Varde Å her til aften. Og med god grund. Mindes ikke at have set åen så høj før, som tilfældet er i øjeblikket. Tillige er vandet også farvet. Fiskede med synke 3-4 og ½" messingrør og mærkede ikke bunden på noget tidspunkt.

Den høje vandstand har desværre forårsaget at der er kommet regnbuer ud i å-systemet. Lad os håbe de bliver fisket op i en fart.

Lørdag d. 21. juli. Aftentur til Varde.

Her til aften var det blevet tid for en tur til Varde Å. Jeg havde ikke været der i meget lang tid og glædede mig egentlig til et gensyn. Kørte derfor til Hvide banke, og var helt overrasket over de få biler, der holdt parkeret.

Kom ned til åen, og blev endnu engang overrasket over, at der ingen folk var. Fint så kunne man jo fiske hvor man lystede.

Jeg havde da heller ikke fisket længe, før jeg hørte den første fisk. Kort efter rejste jeg en, men det blev ved det. Ganske kort tid efter var der bud efter min flue, men en lille fisk, og den stod af med det samme. Det gjorde nu ikke så meget, men rart at mærke noget.

Nød stilheden og den dejlige aften, efter en tid gik det hjemover og på vejen mødte jeg Per Nonbo og hans far. Per var lige kommet hjem fra Norge og havde akut laksefeber. Han havde fanget masser af grilse og var klar til at rejse retur med det samme.

Åen går temmelig højt for årstiden, men vandet er rimelig klart. Det går sagtens an at fiske med en synke 3-4 line.

Fredag d. 20. juli. Lidt fra Kongeåen.

Onsdag aften kørte jeg en tur til Kongeåen. Kom tidligt og mødte både Jørgen Strand og Jens Sund. Da vi var der tidligt, var der jo en glimrende undskyldning for at finde Kelly kedlen frem og koge noget kaffe. Efter en hyggelig sludder drog vi ned til vandet, hvor der stod en strid blæst op ad åen.

Åen er stadig høj men med klart vand og der bliver stadig fanget en fisk her og der. Trangen til fiskeri var dog ikke så stor, så det blev til mere snak end noget andet. Da jeg skulle på arbejde dagen efter, valgte jeg at køre tidligt hjem, og så  således ingen fisk på land.

Prøver igen i aften.

Mandag d. 17. juli. Stadig masser af vand.

Er netop hjemkommet fra en mindre aften tur til Skjern Å. Her var der vand, masser af vand. Lettere grumset og temmelig høj vandstand. Der var som sædvanlig godt træk i linen og kun mindre mængder drivende grøde. Jeg hverken så eller hørte om fisk fra i dag, men kunne forstå at der var blevet fanget en del fine fisk i sidste uge.

Det samme gør sig åbenbart gældende for vandløbene i dette område. Der skal stadig arbejdes, men der er en reel mulighed for en god fisk i øjeblikket.

Onsdag d. 4. juli. Kongeåen boomer.

Lige hjemkommet fra Mörrum er det meget lidt jeg har fået samlet op på. Men fra sædvanlig pålidelig kilde, meldes om 15 - 20 havørreder på land på en aften i Kongeåen. Ganske fantastisk. Håber at kunne fortælle mere om det senere.

Havde en fantastisk tur til Mörrum hvor jeg var heldig at fiske med en gammel ven. Ligeledes mere om det når der er tid til at skrive historien.

Havørred, han. 77 cm 5,5 kg pool 21 kl. 16. Wilkinson light shrimp