Opslagstavlen 

Opslagstavlen i juni 2005


 

Juni måneds opslagstavle indeholder:

  • Lidt tanker omkring det mærkelige sommervejr.
  • Så kom sommertrækket.
  • Sommerlaks i Varde Å.
  • Sct. Hans fest i Varde
  • Grødeskæring i Kongeåen

 
Tirsdag d. 28. juni. klart vand og havørreder i Varde Å.

Eftermiddagens tur gik til Varde. Hård vind vanskeliggjorde fiskeriet ude på de åbne stykker, hvorfor vi fortrak til åens øvre løb.

Der var som sædvanligt dejligt, men fisk så vi ingen af. Mødte dog Mazda Preben der kunne fortælle om flere fine havørreder på det sidste. Bl.a. havde Preben selv fanget to, på en dag, hvoraf den ene vejede omkring 4 kg. Videre talte vi om den store laks der blev tabt efter gentagne landingsforsøg. Den blev skønnet til at være større end Henning Clausens laks på 16,4 kg. Nu bliver det spændende om rekorden bliver slået i år, det skulle ikke overraske mig.

Mandag d. 27. juni. Grødeskæring i Kongeåen.

På min vej forbi Kongeåen i dag, så jeg at å-manden havde været forbi med sin grødeskære-båd. så der skal nok ikke satses på fiskeri på mejeriet og udad de næste par dage.

Fredag d. 24. juni. Sct. Hans i Varde.

Fiskeri er meget andet end fisk. Det beviste aktivitetsudvalget i Varde sportsfiskerforening tydeligt i går aftes, da de havde lavet et rigtig godt Sct. Hans arrangement. Det var som sædvanligt rart at være sammen med kammeraterne fra klubben, men endnu hyggeligere at hilse på alle fruerne og ikke mindst alle de dejlige unger. Jeg vil lade billederne selv fortælle historien og sende en stor tak til aktivitetsudvalget for det meget hyggelige arrangement.

Bål og heks

Der var mødt masser af folk op

Pladsen foran klubhuset

Middag på den nye overdækkede terrasse

Så er der is til ungerne

Pølsemændene

så er der ild i bålet

Walther og Per i en ledig stund

Så blev der varmt...

Rigtig varmt

så blev det tid for midsommervisen

Bedstefar Jens ved pølsegryden

Snobrød blev der også brændt, undskyld, bagt!

Og væk var hun, heksen

Tirsdag d. 21. juni. Rædselsfuld varme.

At tænke sig, folk betaler for at komme ned på varmen, havde de da bare taget varmen med herfra, så vi kunne slippe for den.
Det kan tydeligt ses ved åen, folk bliver væk, i alt fald dem der skal fiske ørreder. Ålefiskerne er begyndt at dukke op rundt om, og de har god held med ålefiskeriet.

Der er god gang i havørredfiskeriet i Gels å, modsat de åer der ligger nordfor. I fredags havde Torben Klynke i alt fald god held i sprøjten, en på 2,5 kg og en stor en på 5,8 kg 73 cm, en rejst og en tabt. Man skulle ikke tro at Gels å lå i Vestjylland, men den å kan noget som ingen af de andre  formår, desværre.

Frank Jensen med havørred på ca. 3 kg.

 

Lørdag d. 18. juni. Varmen tager til.

Dagens sommervejr tyder på godt fiskeri. Varmen trækker forhåbentligt friske fisk op, trækket fra først på ugen er ved at være fisket op, eller de er trukket videre opstrøms. Enkelte personer nåede at få del i kagen, bl.a. Frank Jensen fik fisk først på ugen, men også Holger Wulf fik fisk, som kan ses herunder.

Holger med friskopstegen havørred på 62 cm.

Torsdag aften .

Torsdag d. 16. juni. En rigtig sommerdag.

Onsdagen var en dejlig sommerdag, der havde fået mange folk ud til åerne. I Varde Å, er der igen blevet fanget laks, og i Kongeåen var Benn Lodberg heldig at fange en fin sommerørred på 2,6 kg 62 cm.

Natten bragte regn, hvilket forhåbentlig betyder yderligere opgang, de næste aftener vil vise det...

Tirsdag d. 14. juni. Flere fisk...

Igen i går, blev der fanget en laks i Varde Å. I Kongeåen er der også blevet fanget et par fisk. Se herunder.

 

 

Mandag d. 13. juni. Laks og havørred i åerne.

Så er der igen fanget laks i Varde å, denne gang en fisk på ca. 7 kg. Der er ligeledes fanget et par havørreder i Kongeåen.

Fredag d. 10. juni. Så kom sommertrækket.

Endelig kom de, havørrederne. Efter sidste weekends heftige regnvejr svulmede åen op og blev møgbeskidt, men allerede mandag begyndte vandet at falde igen. Det blæste så meget at fluefiskeri blev en risikabel affære, alligevel var der tegn på at der var kommet fisk op i åen. Tirsdag skete det så, Jeg var taget tidligt til åen, for nu skulle det være. Den første jeg så møder, er verdens heldigste mand Frank Jensen, om ikke han kommer gående med en stor blank ting.

Men er der en, så er der også flere. Ned af åen det gik, jeg gik og hyggesnakkede med Ole Baudler, pludselig udbryder Ole, "nu får du en fisk" så den i samme øjeblik, den gik en hel meter efter fluen, desværre nedstrøms fra, men den blev kroget og en god fight kunne begynde. Desværre spyttede den fluen ud efter ca. 10 minutter, så farvel årets første rigtige fisk.

Men de er her og man kan finde dem oppe på åens mellemstykker.

Hele resten af ugen har vi søgt efter dem, men kun en enkelt har haft held ude ved Bid 2 og her med en havørred på 61 cm.

I Varde Å har Kai Verner Lauridsen været heldig, og har fanget en laks på omkring 5 kg, indtil videre den første fisk i juni måned.

Frank Jensen med sin Konge å havørred på 6 kg 79 cm.

 

Lørdag d. 4. juni. Koldt og klamt sommervejr.

Det har været juni i nogen dage nu. Det kan man ikke se, regnen vælter ned, det blæser og man tænker uvilkårligt på om sommeren er blevet sprunget over i år. Men lur mig om ikke det giver fisk op i åerne. Vi er mange der har ventet i rigtig lang tid på de blanke fra havet. Men nu ser det ud til at de er på vej. Der er således set storfisk i Sneum Å. I Kongeåen sker der meget lidt i øjeblikket, vandføringen er rimelig, vandet er klart men tefarvet, måske de stryger ret igennem og står og griner ad os oppe i Foldingbro, hvor der allerede er fanget to laks over 90 cm.

I de mindre vandløb har ørred og stallingfiskerne gode dage, der er masser af insektklækninger, mindst fire forskellige døgnfluearter klækker i Holme Å i øjeblikket, men denne formiddag havde de valgt anderledes, fiskene skulle hentes på nymfer og vådfluer. Der var dog ringende fisk i de områder hvor der var læ for vinden.