Opslagstavlen 

Opslagstavlen i juli 2005


 

Juli måneds opslagstavle indeholder:

  • Varde Å er begyndt at fiske efter regnvejret.
  • Kongeåen skuffer fælt.
  • Sneum Å er begyndt at fiske.

 
Fredag d. 29. juli. Sneum Å fisker rigtig godt.

De sidste par dage er Sneum Å gået i selvsving. Der er fanget 5 laks op til 5 kg og mindst lige så mange havørreder. Desværre mangler der stadig meldinger på fluefangede fisk.

I går aftes var jeg en tur i Skjern Å sammen med en god ven. En stor laks rejste og tabte makkeren, jeg nøjedes med en microlaks, der blev puttet lige tilbage hvor den hørte til. Åen var høj og grumset, men vejret var dejligt og vi havde den skønneste tur. Det er altså en super Å at fluefiske i.

Torsdag d. 28. juli. At tænke sig, underet er sket.

Så er det endelig sket, Kongeåen har givet fisk, der er således blevet fanget tre havørreder de sidste par dage, sommerfisk omkring 3-4 kg. Sneum Å afleverer fortsat en fisk her og der. I Varde Å i går var der masser af folk, rygterne om endnu en laks over en meter kommer hurtigt rundt. Der blev således fanget en på 101 cm og 8 kg i går, samt en på 80 cm. Åen er faldet igen, skønt stadig høj. Vandet er meget klart og kun 14 gr. C. Noget nær optimalt. Masser af folk rapporterede om springende fisk rundt om, så nu er tiden vist endelig til at få en bid af lykken...

Svinget nedstrøms Hvide banke egner sig fint til vadefiskeri.

Onsdag d. 27. juli. Fin fisk fra Varde.

Michael Storm har gjort det igen. Denne gang en laks på 7 kg og 87 cm, så nu er der måske gode fisk på vej op i åen igen.

Tirsdag d. 26. juli. Sneum Å er begyndt at fiske.

Så er der endelig kommet hul på bylden ovre i det her hjørne. Der er fanget godt en halv snes fisk de sidste dage, desværre er ingen rapporteret som fluefangede, men det kommer forhåbentlig snart.

Søndag d. 24. juli. Nyt fra Varde.

Siden regnvejret i onsdags er fiskeriet nærmest eksploderet i Varde Å. Der er fanget mange havørreder, heraf flere fisk på den gode side af 75 cm. Åen har rejst sig næsten en meter, men det er meget brunt og grumset. Fluer med islæt af kobber har især vist sig effektivt. Der skal fiskes dybt med tunge liner.

Lørdag d. 23. juli. Regnvejret begynder at trække fisk op.

De seneste dages regnvejr har været godt for åerne. Varde Å melder om enkelte fangster af havørred, mest småfisk på 2-3 kg. Sneum Å kastede tre havørreder af sig den anden dag, til en enkelt fisker. Kongeåen har en rigtig god vandføring i øjeblikket, højt, koldt og klart. Alle forhold er perfekte, på nær en enkelt, der er simpelthen ingen fisk. Der sker absolut intet dernede, jo på brinken går de samme faste "fjolser" og spilder den ene aften efter den anden, det er simpelthen håbløst. Hvad er der galt? Hvor er fiskene?

Kongeåen er en katastrofe i år, der er fanget mindre end 20 fisk (laks og havørred) siden premieren d. 1. april, men som en sagde til aften, "Det er jo godt nok, nu kan det kun gå fremad" Jo tak, hvor jeg dog glæder mig til jeg bliver A-medlem på Gelsåen, der er da i det mindste liv...

Torsdag d. 21. juli. Vidunderligt regnvejr.

Endelig kom det, regnvejret. Det har stået ned i stænger i dag, det har resulteret i at åen langt om længe har rejst sig, næsten 10 cm er vandet steget og åen er tillige klar. At det så samtidig er fuldmåne, burde bringe fisk op i åen, hvilket heller ikke er spor for tidligt. Håber meget at kunne komme med nogen friske fangstrapporter de næste par dage, men lad os nu se, Kongeåen skuffer fælt i år og fisker om muligt endnu værre end sidste år.

Onsdag d. 20. juli. Hjemme igen.

så er jeg hjemme fra den årlige Sverigestur, og kan snart igen berette om fiskeriet i området, eller skulle jeg sige, mangel på samme. Det har været meget varmt, i alt for lang tid, hvilket igen har resulteret i meget små fangster.

For mit eget vedkommende, brugte jeg et par dage i suppegryden i Mörrum. 7m3/sec. og 24 gr. C. bestemt ikke befordrende for laksefiskeriet, fik dog vasket en del mindre fluer, og havde da også held til at rejse en stor fisk på en Wilkinson light shrimp #16, desværre blev det ved det, men måske til næste år, eller næste år, eller....

Mere nyt de kommende dage, når jeg igen kommer ud og lufter stangen.

Pool 4 i Mörrumsåen. Glimrende badevand.

Jernbanebroen i pool 4, bemærk gangbroen til højre, næsten hertil gik vandet sidste år.

Mandag d. 4. juli. Nyt fra Varde.

Forløberne for sommerlaksen er kommet op i åen. Der blev således fanget en laks på ca. 4 kg i lørdags.
Søndag skulle vi så op for at se om der var flere at få i tale. Det var der ikke, men de viste sig og vi så to der lige skulle gøre opmærksom på sig selv. Åen er meget lav i øjeblikket, så lav at det er muligt at vadefiske mange steder. Men pas på, der er nogen farlige huller rundt om og man skal ikke vade der uden vadestav, ikke alene og helst ikke uden man er sammen med en lokalkendt.

Dagen i går, var også dagen hvor en gruppe spejdere havde valgt at sejle en tur på en hjemmebygget tømmerflåde. Flot så det ud da de kom sejlende ned gennem skoven og jeg tror de har haft en pragtfuld tur, for der er meget smukt oppe i skoven ved Skonager.

Spejderne på sejltur i Varde Å.

Lørdag d. 2. juli. Get lost tours i sommerlandet.

Fredag aften kom der besøg østfra. Jeg havde lovet Claus, at vi skulle ud og se på nogen store bækørreder i Holme Å. Og ikke bare Holme Å, men et sted hvor der med stor sandsynlighed, ikke ville komme andre fiskere.

Fint nok, jeg hentede Claus i Hovborg, men forinden var der tid til en lille gåtur. Jeg så til min store og udelte glæde, at dambruget deroppe er blevet lukket, så nu er endnu en forhindring for vandrefiskens frie bevægelighed på vej til at blive fjernet. Hurra for det.

Jeg fandt Claus, og vi kørte af sted op til åen. Det var længe siden jeg sidst havde været der, men til sidst, efter mange og lange markveje fandt vi stedet. Efter en lille hyggemiddag, gik det så ned over mod åen. Men den havde flyttet sig, mindst 2 kilometer, eller var det min hukommelse...

Nu skulle der fiskes, der var ringende fisk rundt om i åen, men der var også alskens kryb, især knot, de var så trælse, at vi til sidst var nød til at flygte fra åen. Mine arme og ansigt lignede en mellemting mellem en spegepølse og en rødspætte.

Så hvis nogen af jer læsere, agter jer til åen, så husk et ordentligt myggemiddel, det jeg havde duede i alt fald ikke. Jungle-oil plejer at virke, men det kan desværre ikke købes herhjemme længere.

I aften prøver vi igen, men det bliver garanteret ikke hvor vi var i går.

Claus og Kelly gør klar til madlavningen.

Rødvin skal der til, det er vel hyggen det drejer sig om.

 

Fredag d. 1. juli. Sommerferie.

Så nåede vi til juli, ferie måneden, men også tiden for en mere stabil havørred opgang, og det bliver dejligt, for det trænger vi virkelig til.

De fleste åer i området byder nu på "rigtigt" natfiskeri og det med sorte muddlere fisket i overfladen eller lige under, så de kan lave nogen store buler. Varde Å byder fortsat på laksefiskeri om dagen - for dem der kan holde ud at gå ude i solen.

Vandstanden i både trappen og i åen er meget lav, men heldigvis er vandet noget mere klart end det plejer at være på denne årstid.

Det er længe siden vi har haft regn, åerne bærer præg af det, fiskene står og dovner (koger) i hullerne.

I Kongeåen har å-manden været forbi med klipperen, der er dog stadig drivende grøde. Kanterne, både i vandet og over, er der ikke rørt ved. Det betyder at vil man fiske der, så står den på vadefiskeri, det er nærmest umuligt at fiske fra kanten.