Opslagstavlen

Opslagstavlen i august 2004

Opslagstavlen i august 2004 indeholder:

- Varde Sportsfiskerforenings Skjern Å tur

- Rekord havørred fra Varde Å

- Højvande i Mörrum

- Fangstrapporter fra områdets åer.

 

Lørdag d. 28 august. Fredag aften var særlig i Varde Å.

Der blev fanget 6 fisk i løbet af aftenen. Havde selv fornøjelsen af at lande en letfarvet hanlaks på 6,3 kg 86 cm for en af åens øvrige fiskere.

 
Fredag d. 27. august. Varde Å. Ny rekordfisk

Erik Jørgensen har fanget en havørred på 11,5 kg. Fisken målte 96 cm i længden og 46 cm i omkreds.

Det gode fiskeri i Varde Å fortsætter, der er fanget 5 laks de sidste tre dage, med den største på 8 kg.

 
Onsdag d. 25. august. Varde Å.

De sidste dages vejromslag har gjort noget godt ved Varde Å. Der er nu daglige meldinger om fangst af havørred og laks. Således blev der også i går fanget en laks på knap 2 kg.

 
Tirsdag d. 24. august. Varde Å.

Igen i dag ringede Lars Isaksen. Denne gang kunne han berette at Lasse (en af foreningens nyere medlemmer) havde fanget en fin havørred på wobler, her til formiddag. En fisk på 5 kg og 72 cm. Tillykke med den.

 
Mandag d. 23. august. Nyt fra Varde Å.

Jeg er netop blevet ringet op af Lars Isaksen fra Esbjerg, der havde spændende nyt at berette fra Varde å. Lars og Michael Storm har brugt weekenden (som sædvanlig) på at fiske havørred. Lars fortæller at han lørdag, fangede en grim hanlaks på 61 cm 2 kg      (der blev genudsat) og at han senere fik bid af en kæmpefisk, som han forsigtigt skød til mindst 10 kg. Fisken var mindst 40 cm høj men også meget farvet, så den har nok været i åen i en rum tid. Fisken formåede at komme fri fra wobleren og kan nu bruge kræfterne på at gøre sæsonen 2007 til endnu et godt år.

Søndag fangede Lars endnu en havørred, denne gang en fisk på 56 cm 2kg.

 Brombærrene er modne, rørhattene til at plukke og ørrederne er oppe i åen, så nu er det for alvor tid at besøge denne skønne å. Et er i alt fald sikkert, uanset om du ingen fisk fanger på din tur, så har du et godt og rart minde med hjem efter en dag ved Varde Å, for du har været der.

 
Søndag d. 22. august. Varde sportsfisker forening på udflugt til Skjern Å.

I går lørdag, var det blevet tid for Varde sportsfisker forenings årlige udflugt til Skjern Å. Vi var 12 fra foreningen der havde sat hinanden i stævne ved Borris Krog bro kl. 8 lørdag morgen. Allerede fra morgenen så det ud til at ville blive en dejlig solrig dag, det var det også indtil kl. 0830. så begyndte det at blæse. Det kunne dog ikke ødelægge morgenmaden, der bestod af friske rundstykker fra bageren, frisklavet kaffe fra Kelly kedlen og en fin morgenbuffet på marktenderivognen, som vores transportable feltkøkken-anhænger hedder. Alt sammen fint arrangeret af vores næstformand Tommy Lykke. Efter veloverstået morgenskafning spredte gruppen sig til flere forskellige lokaliteter langs åen. For mit eget vedkommende valgte jeg at gå op mod grusgraven oven for Borris krog, da der her er nogen fine standpladser, hvor man måske kunne narre en laks til at tage en flue. Jeg var kun lige nået frem, da regnen begyndte at vælte ned, (og så er det jo dejligt at have en fiskejakke der evner at holde en tør i 15 sekunder) Nå, efter regn kommer sol og efter et par timers resultatløst fiskeri, nåede jeg tilbage til samlingsstedet, hvor frokosten skulle tilberedes. Næstformanden havde benyttet regnvejret til at krybe i skjul under Borris krog bro, og havde her fanget to havørreder, der begge var blevet genudsat.

Frokosten på denne tur (som altid) bestod af pølser, og mens de blev varmet, begyndte folkene at komme tilbage. Så det var med spændt venten, vi så frem til at høre om der var andre der havde haft mere held end vi. Det var der. Fætter Højben, nej, undskyld, Otto, manden der evner at fange friske opgangsfisk i et tørkloset, havde selvfølgelig fanget laks. det vil sige, han havde fanget en knækket line hvorpå der sad en laks. Derudover var også Tom heldig at fange en regnbue, ellers var det småt med fisk.

Herunder kan i se et par stemningsbilleder fra turen, der i øvrigt sluttede først på eftermiddagen, da vinden efterhånden var blevet så kraftig at det ikke længere var sjovt at fiske.

Tom med sin regnbue.

Otto med sin! laks.

Frokost ved marktenderivognen.

Menuen stod på døde fingre og kolde øller, nå ja, øller i alt fald.

 
 
Fredag d. 20 august. Varde Å.

Regnen har været god ved Varde Å. Der er således blevet fanget en laks på 80 cm 4,4kg. Har lige modtaget nye meldinger fra åen. De sidste dages regnvejr, har betydet at åen er steget næsten 1 meter. Der bliver fanget laks, havørred og steelhead overalt i åen i øjeblikket, i går blev der således fanget 5 fisk. Så nu lader det til at trængslerne med varmen og den lave vandstand er ovre for i år. Afslutningsvis skal jeg fortælle at mange af de fangede fisk bærer tydeligt præg af at være nyopstegne, så det er bare om at komme af sted...

 
Onsdag d. 18. august. Kongeåen.

I takt med at vinden er kommet over i et ordentligt hjørne, har åen også ændret sig. Vandstanden er steget og vandet er blevet køligere, samtidig er det helt klart. Der er liv i åen i øjeblikket, hørte således en stor fisk tidligt på aftenen. Stoppede dog fiskeriet tidligt da mine waders pludselig er blevet for korte til at vade i åens dybere huller. Grøden står højt, men kantbevoksningen er ved at visne ned og det er efterhånden igen muligt at gå på kanterne og fiske. Det forventede u-vejr hvor der er varslet 35 mm regn gør forhåbentlig noget ved opgangen, men det håber jeg at kunne fortælle godt nyt om de næste par dage.

 
Mandag d.16. august. Tilbageblik på Mörrum.

Den 26. juli skrev jeg om min tur til Sverige. I den forbindelse har jeg nu fået lavet et par billeder, der viser lidt af sommerens højvande.

Pool 32 og hængebroen ved Rosendalen.

 

Hængebroen ved Rosendalen.

 

Kongsfossen

 

Kongsfossen ved 90 m3/sekund

 

Pool 4 fra den "forkerte side".

 

Under jernbanebroen.

 

Pool 4 set nedstrøms fra.

 
 
Tirsdag d. 10. august. Multer i Ho bugt.

Varmen fortsætter med at vanskeliggøre fiskeriet i åerne, derfor er vi søgt mod havet og Esbjerg havn. Der er multerne det gælder. Der er set mange på det sidste og det i en god størrelse, desværre er det endnu ikke lykkedes os at få dem til at bide, men vi fortsætter ufortrødent. Vinden er fra øst så det er nemt at fiske på ydermolerne. Vær dog opmærksom på at der i øjeblikket arbejdes på molen foran fiskeridirektoratet.

 
Fredag d. 6. august. Kongeåen.

Der er masser af fisk i åen i øjeblikket. hørte således 6-7 fisk af vandet i løbet af aftenen. Talte med en medfisker, der havde tabt en fisk, og derudover havde hørt 13 fisk af vandet.

En del flere end vi har været vant til den sidste uges tid, så kom ud af hullerne , der er masser af plads.

 
Torsdag d. 5. august. Skjern åen.

Onsdag gik turen til Skjern. Min makker der grundet dårlig ryg ikke kunne fiske med fluestang, havde valgt at medbringe spinnestangen, det var et godt valg. Først fangede han en havørred på ca. 50 cm. Da den var lagt på køl, returnerede vi til åen. Jeg vaskede som sædvanlig fluer, men det blev ved det. Efter en tid gjaldede det gennem luften, Laaaaks, jeg styrtede nedstrøms og så makkeren stå med en bøjet stang. Fik fundet nettet frem og kom i vandet for at nette fisken. Den var temmelig vild, vi så den blinke i vandet mange gange inden den var tæt nok på. Endelig, efter en tid, var den træt, men det var ingen laks, den var lynende blank, men havde en lilla linie langs siden, det var altså en rigtig flot steelhead, den kom hen langs siden af nettet og lige som jeg skulle til at nette den, faldt den af. Temmelig strengt.

Da dagen endelig var blevet til aften og temperaturen udholdelig, skulle vi rigtig til at fiske, men nu kom den næste plage, der var så mange myg at folk nærmest flygtede fra åen. Jeg kan dog fortælle at der blev set flere fisk i løbet af eftermiddagen.