Opslagstavlen 

Opslagstavlen i april 2005


 

April måneds opslagstavle indeholder:

  • Fejl i tidligere oplysninger om premiere start i Skjern å.  Åbningsdag d. 16. april 2005
  • Premiere i Kongeåen og Varde Å.
  • Naturpleje i Varde Å.
  • Regnbueørreder i Sneum Å.

 

 

Onsdag d. 26. april. Forslugne steelheads.

Der er steelheads i åerne i øjeblikket. Både i Kongeåen og Sneum er der masser af dem, og de er sultne. Den ene af dem jeg fangede i går aftes, havde således en laksesmolt på 10 cm i maven. Så tag ud og fang dem i en fart, inden de får udryddet vores skrøbelige laksebestand.

Steelhead med 10 cm laksesmolt

Mandag d. 25. april. Steelheads i åen.

Brugte aftenen i Sneum Å. Vandstanden er faldet meget og åen trænger til nyt vand. Der er dog lidt liv, fangede således to steelheads. Den største af dem på 43 cm ydede en brav modstand, noget anderledes end de slatne regnbuer som vi fangede for to uger siden.

Den lille her, tog en Thunder & lightning

 

Den her tog en lille uldsok.

 

Søndag d. 24. april. Så gjorde Palle det igen.

I går lykkedes det Palle Jørgensen at fange en laks på 12 kg og 102 cm. Palle fortsætter således stilen med at fange store laks først på sæsonen, hvilket han efterhånden har gjort i en del år. Stort tillykke til ham.

Lørdag d. 23. april. Laksefangsterne fortsætter i Varde Å.

Den sidste uge er der fanget fem laks, hvoraf den mindste er en fisk på 7,5 kg og den største, en fisk på 12,8 kg.

I går fredag, var der mange folk på åen, men desværre kun få fisk. En enkelt blev det til, til Per Nonbo. Tillykke med det.

Torsdag, havde en af foreningens nye medlemmer JC Torbensen, det held at fange en fisk på 9,65 kg. Flot at fange sådan en stor fisk efter kun at have været medlem i tre uger.

Lørdag d. 16. april. Foråret er her.

Der er i dag fanget en laks på 14,5 kg og 110 cm i Varde Å.

Det er dronningens fødselsdag i dag, og det er åbningsdag i Skjern Å. Det bliver spændende at høre der oppe fra. Varde Å i går var en oplevelse, med mange mennesker ved åen. Faktisk kommer der så mange dagkortfiskere til åen i øjeblikket, at enkelte lodsejere er ved at have fået nok. Lodsejeren ved Hvide banke, overvejer at lukke vejen, men lad os nu se, Skjern åen er åbnet, det tager sikkert noget af fiskepresset. Der blev fanget en enkelt fisk i de nye sving i går formiddag, har ikke hørt om andre.

I dag brugte jeg formiddagen i Sneum Å, det blev til en enkelt regnbue. Mødte en spinnefisker, der kom fra Kongeåen. Der havde været helt dødt, det var der også i Sneum, på nær den enkelte regnbue. Faldt dog over flere fine forårsbebudere, i form af fine små blomster.

 
 

Anemonerne står fint alle steder.

 

En slunken regnbue fanget på en Dueholm.

 

Mælkebøtter, så er det forår.

 
Torsdag d. 14. april. Laks til de flittige.

Knapt havde jeg trykket på send-knappen i går, før jeg fik mail fra Frank Jensen. 7 fluefisk havde Frank kendskab til. Til morgen modtog jeg billedet fra ham, som I kan se herunder. Vel ankommet på arbejde var der masser af spm. om gårdagens fiskeri, kunne blot fortælle om den næsten fisk, der ikke ville tage fluen. Midt i foredraget, ringede min gode kammerat Morten.

Samtalen startede med en sang om hvor inderligt overflødigt det er at tage til Norge for at fange laks, herefter kunne Morten fortælle om en laks på 97 cm og 7,6 kg. Godt gået.

I år er der hjemtaget 30 laks fra Varde Å. To af dem blev fanget i går, temmelig højt oppe i systemet.

Kongeåen leverede i dag en laks på 91 cm, 8,5 kg. Jørgen Strand er den heldige fanger.

Morten Lundh med sin laks på 7,6 kg 96 cm.

 

Frank Jensen med sin 8 kg laks på 93 cm.

 

Lars Isaksen med sin 10 kg laks på 98 cm.

 

Onsdag d. 13. april. Masser af laks.

Festen fortsætter. I går afgav Varde å 3 laks. 13 kg, 10 kg og 9,5 kg. Lars fra Isaksenklanen havde det held i går, at fange fisken på 10 kg. "Nu begynder jeg at fiske med flue" udtaler Lars, "Nu har jeg jo fået min fisk" Nu bliver det spændende at se hvordan det går. Tre af de fangede laks i år, er taget på flue, lad os håbe at det bliver flere.

I dag var der mange fiskere ved åen, men ingen fangster. Så dog en kæmpefisk der sprang, lige ved siden af, hvor jeg havde lagt min flue kort forinden, desværre sprang den forkert og inhalerede ikke fluen. Håber det bliver bedre næste gang. Havde dog held nok til at møde isfuglen og det kan jo redde enhver dag.

Mandag d. 11. april. Festival og laksefiskeri.

Det er blevet hverdag efter en hektisk weekend. The Danish Flyfestival er ovre for i år og det er på tide, for alvor, at rette blikket mod åen. Der er fanget masser af laks i Varde Å siden åbningen forrige fredag. Mellem 25 og 30 har været en tur på land og vende. Fiskene bliver stadig større, i øjeblikket er årets største fisk, en laks på 13,2 kg, dernæst en på 12,7 og yderligere to fisk over 10 kg.  Men Varde Å er ikke alene om at smide store fisk af sig, både Sneum Å og Kongeåen har leveret pragteksemplarer, i Sneum  fisk på 9,5 og 8,5 kg og i Kongeåen næsten ligeså vægtige fisk. Om festivalen er blot at fortælle, at det var en rigtig god weekend, der kommer en historie senere.

6. april. Lidt fra Varde og Sneum Å.

Brugte mandag eftermiddag ved Varde Å. Vi var kun to på det øverste stykke, så der var masser af plads at boltre sig på. Havde en mindre fisk på en tid, men vore veje skiltes inden jeg fik hilst på. Så siden hen et par store fisk, så de er der. Jeg tog et par billeder der viser hvor flot medlemmer af foreningen har gjort kanterne mere farbare. Nydeligt arbejde, og stor tak til de, der brugte en weekend på det.

Stykket mellem mastesvinget og gasledningen er beskåret så der nu er adgang det meste af vejen.

 

Hvide banke, nænsomt beskåret og fint ryddet op.

 

Tirsdagen bragte mig en tur til Sneum Å. Mødte fire Belgiere, dem kommer der efterhånden en del af. De havde ikke fanget noget, men så ud til at glæde sig over åen og området i øvrigt. Jeg testede Dueholm endnu engang, og med næsten samme resultat som søndag, denne gang en regnbue på en lille halv meter. Voldsom springfisk, der ikke fulgte frivilligt med, den måtte dog overgive sig efter 10 minutters tid. Fiskede ned over en række huller, desværre med det resultat at jeg fangede den store fluespiserbusk på bunden, hvorefter jeg valgte at slutte min fisketur. Vejret var efterhånden blevet så ringe, så det kunne være ligemeget.

 

Dueholm og 48 cm regnbue.

3. april. Søndag eftermiddag i Sneum Å.

I dag gik turen til Sneum å. Stedet var jævnt besøgt, og jeg mødte en del spinnefiskere, ingen havde dog fanget fisk. Efter at have prøvet forskellige fluer, fandt jeg frem til en nylig bunden Dueholm frem. Allerede i andet kast, var der bonus. En regnbue på 57 cm og 1,2 kg. Yderligere en spinnefisker havde heldet med sig, i det han kort efter min fisk, fangede en regnbue på omtrent samme størrelse.

2. april 2005. Premiere fiskeri i vadehavsåerne.

Så blev det april. Endelig startede sæsonen her i vores hjørne. Der er stadig meget vand i åerne, men nedbøren er ved at være så fjern, at vandet er klaret op. Brinkerne begynder at grønnes og foråret er hastigt på vej. Forårslaksen er i åerne, men lad mig nu berette om de sidste to dage, og lidt om de fisk jeg har set og hørt om.

For mit eget vedkommende, startede premieren i Kongeåen tidlig fredag morgen. Et enkelt nap på fluen, var hvad det blev til, hvorimod en ormefisker længere nedstrøms fangede en lille grønlænder. Om eftermiddagen var jeg igen ved åen, solen skinnede fra en skyfri himmel, folk var glade og der var blevet fanget lidt fisk. Den største ørred jeg så, var en fisk på 2,9 kg 63 cm. Der var blevet fanget en del mindre havørreder. Desværre blev der også fanget og hjemtaget en nedfaldslaks på 90 cm. Meget dårligt, det var en rutineret fisker.

Premieredagen i Varde Å udviklede sig til lidt af en laksefest. Der blev således fanget 9-10 stykket, den største på 9 kg. Derudover blev der fanget mange grønlændere, talte med enkelte der havde fanget både 7 og 8 af slagsen.

I Gelsåen blev der fanget og genudsat en laks på 10-12 kg, den glade fanger havde lige forinden genudsat en 90 cm nedfaldsørred.

I dag lørdag, var første weekend dag efter premieren, hvilket er ensbetydende med klubkomsammen. En god dag, med masser af gæster. Juniorerne fra Grindsted, folk fra venskabsklubben i Svendborg og egne medlemmer fyldte godt op i klubhuset, da Tommy Lykke serverede gule ærter. Men se selv mere på billederne herunder.

Kongeåen tidlig morgen 1. april.

 

Frostmorgen.

 

Dejlig, men meget kold morgen.

 

Svalesvinget i Varde Å. Her mødte jeg isfuglen i dag.

 

Forårsvioler ved hængebroen.

 

Gule ærter i klubhuset.

 

Fisken på væggen er Henning Clausens laks på 16,4 kg.

 

Fisken bag Max, er havørreden fra sidste år, på 11,5 kg.

 

Sneum Å her til aften.

 

Solnedgang.

 

Engen ved Endrup.

 

Snart grønnes det.

 

 

Premierestart i skjern Å.

Jeg har tidligere med Per Nonbo (vandplejeudvalgsformand i Varde sportsfiskerforening), som kilde, oplyst at premieren i Skjern å først begynder 15. maj. Efterfølgende er vi blevet opmærksom på at det var en fejl, hvilket jeg beklager. Premieren starter i Skjern å d. 16. april.

Altså første fiskedag lørdag d. 16. april 2005