Opslagstavlen 

Opslagstavlen i november 2006


 

November måneds opslagstavle indeholder:

  • Fluebindingskursus i Varde
  • Fluebindertræf i Skanderborg
  • El-fiskeri i Varde å
  • Laksefluefisker Jens Lund Adamsen "Adam" kommer og holder foredrag om laksefiskeri i Rusland. Torsdag d. 14/12 på Engdraget 18 i Varde, i fiskeklubbens lokaler.
  • Naturgenopretning i Kongeåen
 

Tirsdag d. 28. november. Godt nyt for Kongeåen.

Skov&naturstyrelsen har netop bevilget 7 millioner kr. til natur genopretning i Kongeåen, skriver Jyllandsposten i dag på deres net-avis.

Denne gang er det yderligere stem der skal fjernes, og Nielsbygård dambrug skal ombygges til modeldambrug, hvilket betyder et reduceret vandforbrug, i alt så lavt som 150 l/sek. mod de 2000 l/sek. der indtages fra åen i dag. Den ekstra gode ting er, at ”spæde”vandet tages fra grundvandet og ikke fra åen, samt at det udledte spildevand fra dambruget skulle være så rent at det nærmer sig drikkevandskvalitet. 

En glædelig nyhed for Kongeåen og dens fiskebestand, samt for de mange lokale og tilrejsende lystfiskere og ikke at forglemme, de mennesker der lever af turisterne.


 

Foredrag om Laksefluefiskeri på Kolahalvøen

 

Tid og sted: Torsdag den 14. DEC 2006 kl. 1900 i VSF klubhus Engdraget 18 Varde. 

 

 Foredragsholder er Jens Lund Adamsen fra Fredericia.

 

Jens har fisket Atlanterhavslaks med flue siden starten af halvfemserne.

 

Foredraget tager jer med på en tur 280 kilometer nord for polarcirklen til de to floder Kharlovka og East Litza som begge er kendt for store vilde laks.

 

Foredraget varer ca. 2 timer og vil blive underbygget med mange flotte billeder, krydret med små oplevelser og pudsigheder omkring det at tage til Rusland..

 

Kom og få en god rejsehistorie fra to af verdens bedste laksevande.

Editors note: Arrangementet er åbent og kræver ikke medlemskab af Varde sportsfiskerforening. Entre 50 kr. Glögg og æbleskiver er inkluderet i prisen.


 

Søndag d. 26.november. Første weekends el-fiskeri er overstået i Varde Å. Elfiskeholdet havde hårde vilkår lørdag, grundet det dårlige vejr samt ekstrem høj vandstand, hvilket forårsagede at mange fisk smuttede forbi nettene. Man nåede dog et resultat på 48 laks med en han på 118 cm som den største. Der blev fanget 46 havørreder. El-fiskeriet fortsætter indtil man har den ønskede mængde fisk til avl.

I Varde og alle øvrige vandløb i området, er vandstanden i øjeblikket ekstrem høj, og åerne er gået over deres bredder flere steder. Nedenfor lidt billede fra Holsted Å ved den røde bro.

 

 


Fluebindingskurset i Varde er godt i gang, og med jævn god opbakning af såvel gamle som nye. Vi er nået til rejefluer, et tema der kører igennem hele december måned.

Sidste bindeaften i år er 19. december, hvor vi slutter med Glögg og hjemmelavede æbleskiver. Vi begynder igen d. 2. januar.

Der afholdes fluebindertræf i Skanderborg 16.-18. marts 2007 se mere her