Varde fluebindings kursus 2007-08

 
Igen i denne vinter afholdes der fluebindingskursus i Varde. Som sædvanlig er det tirsdag aften kl. 19.00 til 22.00. Tilbuddet er åbent for alle seniorer i foreningen med lyst til fluebinding.

Gennem vinteren skal vi binde de nedenfor viste fluer. Der vil være en step by step instruktion tilgængelig i weekenden før den aktuelle aften.

Kurset starter d. 6. november og fortsætter frem til 25. marts.

Der er ingen mødepligt, man deltager efter tid og behov.

Tirsdag d. 26/2. Skal vi binde små rørfluer. Venligst medbring hønenakker i flg. farver: sort, orange, blå og magenta. Guldfasan rød kropsfjer, junglecock, guld & sølv Angelhair eller anden fin dubbing. Endelig medbringes små coneheads og selvfølgelig matchende rør.

Tirsdag d. 19/2. Bliver en aften uden instruktør, da jeg har ærinde andet steds. Kim Slagter har bundet et par fluer, som I kan se herunder. Det er samtidig ham der har æren for billederne, da han er fotografen. Til sidst i billedrækken kan I se et par billeder fra den aften hvor Kim var herovre for at demonstrere kystfluer.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Herunder lidt billeder fra den aften hvor Kim var og besøge os, og for at vise hans måde at binde kystfluer på
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tirsdag d. 12/2. Endnu en aften med rørfluer. Denne gang binder vi en Black bear red butt. Til formålet medbringes sorte hår og sort kropsmateriale (dubbing eller silke) Rød silke eller fluo rød uld. Sorte og blå (electric blue) hane hackler samt coneheads. Jeg demonstrerer fluen hvor den er bundet med hejre hackle samt mix vinge af hår og fjer. Billeder af Kims fluer kommer forhåbentlig på siden tirsdag formiddag. Vel mødt...

Tirsdag d. 5/2. I aften fortsætter vi med rørfluerne. Vi binder en rørflue med kobberkrop og en brun/sort vinge. Medbring derfor rør, kobberflash, brune og sorte hår samt påfugleherl og medium oval guld tinsel, samt selvfølgelig coneheads i orange eller guld.

Vel mødt i aften.

Tirsdag d. 29/1. Er der som tidligere nævnt, besøg af Kim Nyborg. Aftenen kommer til at stå i kystfluer, forskellige typer og små fif til bindingen. Mød frem og se en hel anden stilart end der normalt bindes i dette hjørne af landet.

Tirsdag d. 22. januar. Skal vi binde endnu en rørflue. Denne gang bliver det en Red Sandy, som I finder længere nede på siden.

Samtidig skal jeg nævne at vi d. 29/1 får besøg af Kim Slagter Nyborg, der kommer og demonstrerer hvordan han binder kystfluer. Flere detaljer når vi nærmer os den tid.

Tirsdag d. 15. januar. Fortsætter vi med rørfluerne hvor vi slap i tirsdags. Medbring materialer til Thunder & Lightning som vist på billedet længere nede.

Tirsdag d. 8. januar. Det er blevet hverdag og vi skal i gang med fluebindingen igen. Vi lægger ud med at binde et par variationer over Thunder & Lightning på rør og med hårvinger og conehead. Godt nytår til alle.

Tirsdag d. 18. december blev planlagt i sidste uge til at være jule afslutning. Nu er der imidlertid sket det, at jeg skal en tur til Nordpolen. Da jeg skal rejse tirsdag, er jeg ikke i stand til at give møde, hvorfor der bliver en almindelig komsammen, med tror jeg, alm. fluebinding. Jeg forstod på Jens at han ville tage æbleskiver med, så I skal endelig møde op som sædvanlig.

Jeg regner med at komme hjem igen til nytår og at vi skulle kunne fortsætte på vanlig vis. Lad mig samtidig ønske jer alle en glædelig jul samt et godt nytår, og lad os håbe at åen bliver bedre fluefiskbar i den nye sæson end vi har oplevet i år.

Tirsdag d. 11. december binder vi endnu en hårvinge flue. Denne gang bliver det en Varde Å shrimp. I skal medbringe fairy brown sæl uld, røde kropsfjer fra guldfasan, ræve hår eller tempelhund i en kastaniebrun farve samt jungle cock fjer.

Det bliver den sidste "almindelige" bindeaften inden jul. Den sidste gang binder og viser jeg lidt om Waddington shanks. Der er som sædvanlig hjemmelavede æbleskiver, glögg og kaffe. Til denne aften ville jeg sætte pris på tilmelding, således at jeg kan vide hvor mange æbleskiver jeg skal bage.

Efter nytår begynder vi på rørfluerne. Jeg gennemgår eksempler på forskellig bindeteknikker, der bindes med og uden conehead, men mere om det når vi er over julen.

Til forskel fra tidligere år er der ingen undervisning mellem jul og nytår. Begge tirsdage falder på helligdage, så første bindeaften i januar er den 8.

Tirsdag d. 4. december skal vi  i gang med hårvingefluerne. Vi lægger ud med en Rusty RAT, og til det formål skal der medbringes følgende materialer: Påfugle sværd, påfugle herl, gul silke, tynd/medium oval guld tinsel, grå ræv, grizzly høne sadler, jungle cock og rød bindetråd eller silke.

Tirsdag d. 27. november Er vi nået til de Irske rejefluer og dem der ligner. Vi skal nemlig binde en Wilkinson light shrimp og en Olinssons gold shrimp. Til det formål skal der medbringes følgende materialer: Sølv tinsel flad og tynd oval, Guld tinsel flad og tynd oval, Guldfasan rød kropsfjer, Jungle cock, Orange, sorte, lyseblå og orange hackler. Både hane og høne kan medbringes.

Tirsdag d. 20. november skal vi binde to forskellige uldsokker, nemlig Foxford uldsok og så den jeg har valgt at kalde Varde Å uldsok.

Til dette formål skal der medbringes tynd oval sølv tinsel, orange silke, guldfasan røde kropsfjer, brun/furnace hane hackler, Fairy brown (kastaniebrun) sæl uld eller garn samt sort sæl uld eller garn, derudover olivengrøn uld eller garn.

Torsdag d. 8. november. Så kom vi på den anden side af første bindeaften og fik bundet de første to fluer. På tirsdag fortsætter vi med en Jysk Chillimps og med en uldsok. I skal altså medbringe mørk olivengrøn uld eller garn, sort uld eller garn, brune hanehackler, orange Antrongarn eller andet fluo. orange materiale og endelig røde skulderfjer fra gås, svane eller and. Svingfjer skal I ikke købe, de duer kun til karneval, endelig skal der medbringes oval tinsel. Se mere på mønsterbeskrivelserne.

Der er stadig enkelte ledige stole!!!

Mandag d. 5. november. I morgen er det vinter i Varde. Vi skal i gang med årets fluebinding og lægger forsigtigt ud med en Black Zulu og en Blue Zulu. Så medbring enkelt/dobbeltkroge i #6-8, sort sæluld eller garn, rød silke eller garn, sorte og blå hackler. Vel mødt...

 

Sidst opdateret 25. februar

Hagebro fluen

 

Dueholm

 

Johannes

 

Jysk chillimps

 

Black zulu

 

Blue zulu

 

White wing Akroyd

 

Varde Å shrimp

 

Badger red streamer fly

 

Tippet grub

Thunder & lightning conehead tube fly

 

Red Sandy

 

Chillimps

 

Olinssons gold shrimp

 

Wilkinson light shrimp

 

Rusty RAT

 

Thunder & lightning

Carron

 

Foxford Uldsok

 

Varde Å uldsok

 

Uldsok

 

Silver stoats tail

 

Stoats tail

 

Monroe killer