Boganmeldelser

Kategori:  
Fluebinding
Forfatter:  
Jan Grünwald

Titel:

 
Farlige havørredfluer
ISBN nummer:
87-12-02918-1
Forlag:
G.E.C. Gad
Udgivelsesår:
1996

Antal sider:

 
136
Sprog:
Dansk
Resume:
Bogen startes med gennemgang af en havørredflues dele, herefter pæne stregtegninger af en række forskellige fluer, som de ses af fisken. Så følger 23 sider med fjervingede fluer, de fleste flot bundne af  nogen af Danmarks førende fluebindere. Hvert mønster fulgt af et farvebillede, samt en lille kommentar fra forfatteren. Næste afsnit dækker 25 sider med streamere, mange flotte fluer, nogen mindre pæne. Tredje afsnit omhandler rørfluer. Fjerde afsnit bruger 25 sider til forskellige kystfluer. Bogen slutter med få tørfluer og en gennemgang af de anvendte kroge. Bogen er gennemillustreret med en række flotte stregtegninger, der alle på bedste vis forklarer de bindeteknikker der skal til for at lave pæne og velproportionerede fluer.
Vurdering:
Jeg er lidt i tvivl. Bogen bærer præg af at være sendt på markedet, for lige at høste det sidste fra de tidligere bøgers succes. En bog man nemt kan leve foruden.
Andre bøger af samme forfatter:
Laks 1985, Laksebanen 1987, Kunsten at fiske laks 1991, Havørred - spin og flue i saltvand 1992, Farlige laksefluer 1994, Fluefiskerens lommeguide 1995.
Kommentarer fra:
 
Tilgængelighed:
Kan ikke findes på antikvaritetsmarkedet.
Pris:
Ukendt.